Tuesday, March 17, 2009

за сексуалната любов на Хикари

Истинската любов е цялостно общуване между лица от срещуположни полове, които чрез тази връзка образуват андрогенно същество, в което се допълват взаимно, но всеки запазва самоличността и способността си за самореализация. Емоциите, инстинктите, мислите и състоянията на съзнателност, породени от този съюз не са любов, а деца на любовта.
Това разкрива загадката на истинската любов: любовта не е сливане на двамата партньори в едно същество, а тяхното допълване, за да се образува трети индивид . андрогенно същество, тайнствено дете, в което двойката се слива, като всеки от двамата запазва индивидуалността си. за да успее, двойката трябва да постигне съвършено общуване в сексуалната, инстинктивната, емоционалната и интелектуалната сфера. Сексуалното общуване не означава само коитус, защото ако беше така, всеки, които е неспособен за коитус, би изпитал липсата на тази връзка. сексът протича на енергийно, както и на физическо ниво чрез половите органи.

Двойка, която постигне висша реализация, управлява съзидателната сила, като постоянно се обновява и по този начин избягва магнитна стагнация собствената й магнитна енергия се обновява при пропорционалното и хармонично обединяване в половия акт, който може да се проявява физически или енергийно. този балансиран тип връзка е представен символично -

----------ерос-----------
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
разум сърце секс
1/3 ------ 1/3------1/3
-----висше аз-----

и представлява балансиран или хармоничен коитус. По всеки от свързващите канали протича една трета от общия поток еротична енергия.

Когато има непропорционален съюз, по-голямото количество еротична енергия протича през половите органи за сметка на емоционалната и интелектуалната чувствителност.Добре е да се разбере че съществуват два типа сексуалност: едната е органична или физиологична, а другата - невидима или вътрешна, чиято истинска природа е магнитна и е свързана с протичането на човешкия Ерос в индивида.

No comments:

Post a Comment