Thursday, January 8, 2009

Хикари - Изида - първопричината

Изключително важно е да разберем че жената е първопричината за щастието или злощастието на семейството, на нациите, на целия свят. Тя проектира емоционалните си състояния чрез мозъка си и опложда мозъка на мъжа положително или отрицателно, според състоянието на душевността си или на въображението си. Типът жена, която винаги поставя финансови интереси пред любовта, има вътрешен живот с много ниски вибрации и се управлява изключително от животински егоизъм. Такава жена поражда у мъжа егоистични мисли, материалистично поведение, безчувственост, грубост, безчовечност, като по този начин допринася за изграждането на материално, егоистично, насилническо и покварено общество.
Жените не разбират че са като земята и всичко, което заченат или проектират извън себе си, се връща обратно при тях. Индивид, чийто мисли са оплодени от низките мисли на жената, неизбежно ще се отнася с нея със същия егоизъм и липса на любов, които е получил. Жената в този случай е считана за предмет или вещ. И обратно, жена, която отдава любовта си на мъж, достоен за нея, винаги ще бъде обичана. Изключение от това правило е жената, отдаваща се на мъж с ниско човешко качество, който я улавя в чувстения свят на долни страсти, без да й отвръща с никаква любов. Не бива да се забравя че жената е носител на кармата носител на вибрациите заложени в нея не само от мъжете които са я обладавали сексуално, но и от всички други, които са я погледнали със сексуално желание. В нейната чаша се съдържат не само вибрациите на чисто възхищение, което са изпитали към нея достойни мъже, но и похотливите вибрации на мъже, водени от болни или порочни подтици. Като приемник на мъжкия магнетизъм тя може лесно да се замърси, ако вътрешнатай моралност не е достатъчно твърда и ако не притежава сила на характера. Без значение колко привлекателна или чиста може да изглежда външно една жена, важна е вътрешната красота и чистота на душата й. Какъв вид лудост би подтикнал някого да пие от чаша без да знае какво има в нея. Чашата, от която пием може да е много красива но може да съдържа и отрова. При жената това става несъзнателно, без злонамереност от нейна страна. В случай като Хикари - Изида мъжът обединявайки се сексуално никога не знае дали ще получи целувката на смъртта и провала или диханието на живота и успеха. Нейната енергия е положителна но избора е негов. С посредничеството на вселенската жена мъжът приема семето, което покълва в него и по-късно дава плод под формата на действия или материални творения. Хикари е пораждащият мозък, а мъжът - ръцете, осъществяващи материалното творение. Хикари управлява света на идеите - мъжът - светът на материята.
В частния случай когато положителна жена като Хикари е имала дълъг брак с положителен и преуспяващ мъж и той внезапно умре, тя може да се омъжи повторно. В този случай новият съпруг, дори да е бил нещастен и негативен човек ще претърпи учудваща промяна, като малко по-малко ще стане по-силен и по-позитивен докато достигне положение, сходно с това на предишния й съпруг. Първият съпруг също се е възползвал от по-високата положителна вибрация вложена предварително по рождение в чашата.
Няма да се задълбочавам в анализа на проституцията и бройкаджийството. Резултатът е кошче за боклук. Жената може да повлияе само върху материалния но не й върху инстинктивния живот на мъжа. Има и друг тип жена, която слиза по-ниско дори от проститутката в човешката скала. Това е жената, живееща в прекомерен лукс и удобство, която опорочава сексуалността си,като търси нови усещания, защото изобилието около нея я довежда до сетивно изтощение, след като невъздържано е опитала всевъзможни удоволствия. Тя може да се опорочи дотолкова, че в стремежа си да съживи притъпената си чувственост напълно пренебрегва морала и стига до всякакви крайности.
На другия полюс на женствеността намираме благородните, патриотично настроени жени, превърнали се в легендарни фигури в историята на страната си, издигнали своето либидо върху крилете на хуманни и безкористни идеали. Таки жени заемат важно място като представителки на по-висшата женска зараждаща способност - не случайно сред жените, които вдъхновяват Хикари са Елизабет І, Жана Д`Арк, Майка Тереза...

No comments:

Post a Comment